Κούβα Το ταξίδι με τη ninia, με φτερά, πούπουλα, σαντερία, casas και salsa.

STAV

Member
Μηνύματα
235
Likes
907
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Δ.ΑΦΡΙΚΗ

- Desayunas, desayunas!!!!

- Μπαμπά ξύπνα, κάτι φωνάζει αυτός ο Mariano, λες να πήραμε φωτιά;;

-σαν τα κοτόπουλα θα καούμε, σκάω μύτη στην πόρτα
-Τι έγινε ρε φίλε πρωϊνιάτικα
-Desayunas και άρχισε να δείχνει τη ταράτσα
Παρέα ήθελε ο Mariano στο πρωινό του. Με τη τσίμπλα στο μάτι πάμε ταράτσα.
-που πήγατε; πώς ήτανε; πού θα πάτε σήμερα;
Άρχισε ένα κοκτέιλ ερωταποκρίσεων.
-Α, όλα και όλα Mariano, σήμερα θα πάμε να πάρουμε τον αέρα μας, vamos a la playas. Α γιa λέγε και κανένα paladar στην πόλη.
Αυτό το τελευταίο δεν του πολυάρεσε, σου λέει έχασα τα cuc από τη μάσα, το γύρισε στις discotheque,
-να πάτε το βράδυ στην Discoteca Espania Sueno στο Hotel Santiago de Cuba
ή στην Havana Club στο Hotel las Americas, οι καλύτερες της πόλης. Εκεί δίπλα είναι και το Hotel Melia Santiago όπου το μπαράκι του, το Pico Real,είναι στον τελευταίο όροφο με θέα τη πόλη. Πετάχτηκε και η γειτόνισσα από δίπλα, κάτι είπε.


ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C100390_4.jpg


-Mariano άστα τα hotelια και λέγε για κανένα paladar που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα.
-Νομίζω, το paladar las Gallegasστην Bartolomeο Maso 305, που το έχουν τέσσερεις αδελφές, είναι λίγα τετράγωνα πιο κάτω από το Parque Cespedes,αξίζει τον κόπο. Το φαγητό είναι καλό με κύρια πιάτα κοτόπουλο fricassee, και χοιρινές μπριζόλες με 8CUC.
-άλλο υπάρχει; Άντε με το τσιγκέλι τα βγάζουμε και γρήγορα γιατί εμφανίστηκε και ο Karlito με μπάλα ψάχνοντας πάλι και θύματα.
-Θα έλεγα το Paladar Salon Tropical στην Luis F. Marcane 310 στην περιοχή του ξενοδοχείου Las Americas. Από εκεί θα φύγετε με 7-8 cuc τα βασικά πιάτα για κάθε άτομο. Το πιο κομψό paladar, ζωγραφιστά παράθυρα, η ταράτσα γεμάτη φυτά αλλά είναι τόσο φημισμένη που πρέπει να κάνετε κράτηση.
-είσαι καλά, να κάνουμε Reservations στην Κούβα για να πάμε σε paladar;Άσε θα δούμε πως θα μας βγάλει η μέρα, ίσως στην παραλία.
-ε, καλά η κοντινότερη παραλία είναι 19kmανατολικά, κατά μήκος του δρόμου μεταξύ Siboney και Baconao.
-Και ποιος σου είπε ότι θα πάμε από εκεί που πάνε όλοι; Εμείς είμαστε ανάποδοι θα πάμε στις δυτικές παραλίες προς το Chivirico.
-είστε τελείως περίεργοι εσείς οι έλληνες.


ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C100393_1.jpg

Βγαίνουμε από το σπίτι και αφού προσπεράσαμε το μανάβη της γειτονιάς, κατά λάθος συμμετέχουμε στις κόντρες αμαξιδίων της παραλιακής Santiago,
ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C100342_1.jpg


φεύγουμε για παραλίες μαγικές.
Ένας καλός δρόμος στην αρχή, στην αρχή λέω, φτάνει στην Playa Mar Verde όπου συχνάζουν πολλοί κουβανοί.

ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200012.jpg


Η Playa Bueycabon με ένα μικρό καφέ στην παραλία, η Playa El Oquendo με το ναυάγιο στη μέση του κόλπου να δίνει ένα άλλο χρώμα στο τοπίο και ακολουθεί η Playa Caleton Blanco. To λέει το όνομά της, λευκό νησί, λόγω των αμμουδερών νησίδων που υπάρχουν και κάνουν ακόμη πιο όμορφο το τοπίο. Παραλίες με το πράσινο να φτάνει μέχρι την άμμο και πίσω η Sierra Maestra, ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό.

ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200016.jpg

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί αναφέρουν αυτή τη διαδρομή σαν μια από τις ωραιότερες της Κούβας.


ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200014.jpg


Ο δρόμος σκέτη καταστροφή, γεμάτος λακκούβες, χωματόδρομος σχεδόν, δεν σε αφήνει να χαρείς τις έρημες παραλίες που ακολουθούν η μία την άλλη, μας προσπερνά και το καταλυτικό λεωφορείο της γραμμής, που να δεις παραλία πια.

ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200046.jpg


Playa Ikalkal, η Playa aserradero και η Playa El frances με ένα ξενοδοχείο-κτήριο μεγάλων διαστάσεων, τη villa turquino, το οποίο τελικά δημιουργήθηκε για τη στρατιωτική νομενκλατούρα του νησιού.
- μόνο αυτοί μπορούν να πάνε εκεί, θα μας πει στραβομουτσουνιάζοντας αργότερα ο Mariano.

ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200024.jpg


Λίγο πιο κάτω η Playa Sevilla και τελικά καταλήγεις στο Chivirico ένα μικρό χαρακτηριστικό χωριό.
-Νεφέλη, κοίτα στο βάθος, η κορυφή Turquino , με υψόμετρο 1970 περίπου μέτρα, αυτό ντε που ρίχνει τη σκιά του στις καταπράσινες παραλίες. Να ξέρεις ότι στο βάθος η θάλασσα βαθαίνει απότομα και η υψομετρική διαφορά μεταξύ της κορυφής του βουνού και του βυθού της θάλασσας είναι περίπου 8 χιλιάδες μέτρα, σχεδόν παρόμοια με το Chomolugma. Εδώ είναι μία από τις μεγαλύτερες ανισότητες του φλοιού της γης, πήγα να κάνω τον ξύπνιο πάλι.
-τάχω παίξει, δε πάμε κάπου να ρίξουμε καμιά βουτιά, το κεφάλι μας έγινε καζάνι από το δρόμο και να μην ακούσω καμιά ιδέα να δούμε την κορυφή, εεεε.

ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200025.jpg


Γυρίσαμε πίσω στην Playa Elf rances. Μεγάλη παραλία, δέντρα μέχρι τη θάλασσα, τουρίστες ουδείς, την πέφτουμε στην ζεστότατη θάλασσα. Πάμε μια βόλτα δυτικά, εκεί που ακούγεται λάτιν μουσική από ένα κασετόφωνο της συμφοράς. Εκεί μες τα δέντρα έχει στηθεί η σουβλακερί, οι ψητούρες σπάνε μύτη, κουβάνικες οικογένειες κάνουν το πικνίκ τους, κάπου πιο πέρα ζευγάρια χαίρονται τον έρωτά τους.

ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200037.jpg


Οι κουβανοί μες την τρελή χαρά, και γιατί να μην είναι αφού φόρτωναν τις κοιλιές τους με δεκάδες μπύρες Bucanero και ρούμι ντόπιο, δυνατό. Όπου πάει το μάτι, κόλποι με χρυσές παραλίες. Γυρίσαμε πάλι πίσω.
-δε πάμε και προ της άλλη πλευρά;
Ήρθαν και δύο κουβανοκαμάκια, τους είχα συνηθίσει πλέον, ρώταγαν αμέσως τι τον έχεις, με το padre αφήνιαζαν. Με γείωναν κανονικά.
-τι σου λέει βρε κορίτσι μου αυτός ο άγριος;
-κάτι μου δείχνει για πλύσιμο, κάτι για θάλασσα , κρατάει και κάτι σαν χτένι, ξέρω εγώ;
-μασέρ της παραλίας, λες να το δω και αυτό

ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200034.jpg


Αμ δε, μασέρ ήταν ουχί ανθρώπων αλλά αλόγων. Δεν προλάβαμε να πάμε καμιά πενηνταριά μέτρα και ορμάει ο τύπος στην θάλασσα , αρχίζει να πλένει, να λουστράρει το άλογό του, κάτι φωνάζει στη Νεφέλη
-κάτσε κάτω, δε σε μεγάλωσα για τον αλογατά της Κούβας. Αυτοί οι αλογατάδες συνέχεια μπροστά μας ήταν τελικά. Και σε κοιτούν με τουπέ του στυλ ακόμη εδώ είσαι padre.


ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200035.jpg


Πρέπει να πέρασαν αρκετές ώρες σε αυτή την όμορφη παραλία του νησιού, όταν πήραμε το δρόμο της επιστροφής για την casa.
Κόσμος και αυτοκίνητα στο δρόμο, χμμμμ ένα κάρο και το γνωστό local bus.
ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200045.jpg


Να ξεκουράσουμε τα κορμιά μας, να πλυθούμε, να σενιαριστούμε και να βγούμε για βραδινή έξοδο κατά τις 10 τη νύχτα.
- Mariano πάμε για το κεντρικό καρναβάλι, έρχεσαι;
- Άπαπα, δεν αφήνω τη Marisel με τίποτε.
Τον λυπήθηκα γιατί το βλέμμα του άλλα έλεγε, θα έτρωγε ταψιά που θα ήταν όλη δική του έτσι και τολμούσε να έρθει. Έτσι και αλλιώς ακούστηκε βροντερή η φωνή της.
-Μariano, κοίτα να κοιμήσεις τον Karlito.
Πήραμε την ανηφόρα για την Victoriano Garzon εκεί όπου η επιτροπή περιμένει κάθε βράδυ για 15 ημέρες να βαθμολογήσει τις παραδοσιακές comparsas , τα καρναβαλικά γρουπ δηλαδή όπως και τις congas (τα μουσικά γκρουπ). Εννέα η ώρα και φτάνουμε σε ένα δρόμο γεμάτο κόσμο από τα δύο πεζοδρόμια, κλειστός με σχοινιά, δεκάδες αστυνομικοί και άντε στην να βρεις άκρη για να βγάλεις εισιτήρια για το σαμποδρόμιο.
Ρωτάμε δύο μπατσούληδες, εκεί μας λένε, τρώμε μια ουρά, δε κουνιόταν ρούπι κανένας, εισιτήρια γιοκ. Ξαναρωτάμε δύο μπατσίνες τώρα, μας δείχνουν άλλη κατεύθυνση. Κάνουμε τον κύκλο ενός τετραγώνου εκείνου που ήταν το copellia με τα παγωτά, νάσου άλλη μια ουρά. Σπρωξίδι, τσακωμοί, βρισιές κουβανέζικες, σηκώνονται και κάτι καρέκλες, πέφτουν κάτι καρεκλιές για πότε τους μπουζούριασαν οι μπάτσοι είναι απίστευτο. Είχαμε απογοητευτεί, δεν υπήρχε πιθανότητα να βρούμε θέση.
-Δε καθόμασταν στην παραλία;


ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200039.jpg



Ξαφνικά μια κουβάνα το ξεστόμισε, cuc ;;; και δείχνει με το χέρι της απέναντι.
-πως περνάμε;
-ε, μπατσούληδες, cuc, cuc,
Άνοιξαν, τα σχοινιά, περάσαμε κάθετα το δρόμο, ευτυχώς τα πρώτα άρματα ερχόντουσαν και εκείνος ο αθεόφοβος Άλκης Στέας του κουβανικού καρναβαλιού δεν είχε δώσει το σύνθημα.
Αυτά τα cuc τα άτιμα, τα ατιμούλικα. Με το που πλησιάζουμε στο χώρο από τον οποίο εισέρχονται οι έχοντες και κατέχοντες cuc, λες και βρίσκεσαι σε άλλη χώρα.
Ο κύριος επί της υποδοχής σε πηγαίνει στο ταμείο όπου δεν υπάρχει κανείς. Πληρώνεις 5 cuc, το άτομο, παίρνεις εισιτήριο του καρναβαλιού του 2011 , μάλλον γιατί οι κουβανοί είναι υπέρ της ανακύκλωσης δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι άλλο, έρχεται συνοδός, δίμετρη κουβανή που σε πάει στη θέση σου, ακολουθεί γκαρσόνα που σε ρωτάει τι θα πάρεις, έρχονται τα ποτά με δίσκο κλπ, κλπ.
Άτιμο cuc. Πρώτη σειρά, πίστα. Δίπλα μας ένας Σλοβένος και μια αγγλίδα, είχανε ήδη μεσιάσει ένα μπουκάλι ρούμι υπό μορφή σφινακίων. Μα με κάθε φωτογραφία που τραβούσε αυτή, δώστου εβίβα ο Σλοβένος. Έρχεται και μια κουβάνα μάνα με το τέκνο της, άρα και κουβανοί μπαίνουν εδώ αρκεί να διαθέτουν το κούκι, αυτό το τέκνο έφαγε τον άμπακα όλο το βράδυ.
-Άντε ντε 10.30, τι γίνεται δε θα αρχίσει το καρναβάλι ρε μπαμπά.
Θυμήθηκα την ιστορία που μας είπε η Marisel πριν φύγουμε. Μια φορά έβγαζε λόγω ο Κάστρο στην Moncada, η ώρα είχε φτάσει περίπου 10:00 και αυτός δεν έλεγε να τελειώσει. Που να κουνηθεί κουβανός για καρναβάλι, είχαν μουρλαθεί όλοι. Όταν τέλειωσε κατά τις 10:30 έγινε πανικός στο Santiago. Άνθρωποι έτρεχαν παντού να προλάβουν, άλλοι πετούσαν τα κόκκινα μαντήλια της επανάστασης για να ντυθούν ινδιάνοι, άλλοι γδυνόντουσαν στις άκρες του δρόμου, τέτοιο πράγμα δεν ήθελαν να το ξαναζήσουν. Καλός ο κάστρο αλλά το καρναβάλι για του κατοίκους του Santiago είναι η ψυχή τους
-ελπίζω να μη βγάζει λόγο κανένας, εεεεεε
Μπροστά μας και εκείνοι οι ακατονόμαστοι Χατζηνικολάου, Στάη, Τρέμη και Σία της Κούβας να ουρλιάζουν conga o carotsa, carotsa o conga και να κάνουν απεγνωσμένα νοήματα στον χοντρομπαλά να ξεκινήσει το καρναβάλι

ai868.photobucket.com_albums_ab250_stav2_C200058.jpg


Αυτός ακατάδεκτος. Όλα θα γίνουν με τον κουβανικό τρόπο, έτσι και αλλιώς έσπασαν οι κορσέδες και οι ζαρτιέρες των γυναικών του γκρουπ από τη Βενεζουέλα, άρα wait.:bleh:
 

Attachments

Last edited by a moderator:

pigi_dikaiou

Member
Μηνύματα
550
Likes
521
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Eγω παντως ειμαι με το μερος της μικρας..συμφωνω απολυτως μαζι της!
Πολυ ωραια η ιστορια σου ξεκινα .Με εκανε να χαμογελω κι αυτο μου αρεσει.Ευχαριστω
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
^συμφωνω!!!

Παντως κατααγχωθηκα με τις αποσκευες!!

Κουβα!!!τελειααααα;)
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
τι ωραια , ιστορια για Κουβα !
αναμενω .....
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κούβα με τον πατέρα!
Κόλαση!
Τουλάχιστον θα ξέρει πώς να κινηθεί αργότερα!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.496
Likes
8.015
Πολύ ωραίο το ξεκίνημα!!! Περιμένω τη συνέχεια!!!
Υ.Γ. Ωραίος ο "γαμπρός"... όλα κι όλα!!! ;)
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Την μικρή να μου την προσέχετε ιδιαίτερα, της έχω βάλει λάδι εγώ αυτοπροσώπως. Ο Yosbel πολύ καλύτερος από τον Ρομπέρτο που ήθελες να μου πασάρεις κουμπάρε:cool:
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Κούβα με τον πατέρα!
Κόλαση!
Τουλάχιστον θα ξέρει πώς να κινηθεί αργότερα!
:lol:

Και τι δεν θα έδινα να ήμουν 14 και να με έπαιρνε ο πατέρας μου να κάνουμε μαζί ένα τέτοιο ταξίδι!! Τυχερή η μικρή!!
Αναμένω με αγωνία (και χαμόγελο) την συνέχεια!
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
:lol:

Και τι δεν θα έδινα να ήμουν 14 και να με έπαιρνε ο πατέρας μου να κάνουμε μαζί ένα τέτοιο ταξίδι!! Τυχερή η μικρή!!
Αναμένω με αγωνία (και χαμόγελο) την συνέχεια!
Μαζί σας και γω,τα πάντα θα έδινα :clap:
αλλά χωρίς μπαμπά;)
κι αν έπρεπε αναγκαστικά να με συνοδεύει κάποιος
έ! θα προτιμούσα..... τη Νονά... ας πούμε:haha:
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
έτσι έτσι, ξέρω εγώ ποιες έχω φίλες
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Πήρα σκαμνάκι και περιμένω τις περιπέτειες της μικρής στη Κούβα. Φαντάζομαι έχεις καταλάβει πως μονοπωλεί το ενδιαφέρον...αυτή και ο "γαμπρός" :bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.783
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom