Ιδέες για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου στην Αρκαδία!

Klair

Member
Μηνύματα
2.213
Likes
25.773
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Περιεχόμενα
  1. Κεφάλαιο 1
  2. ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
  3. Βυτίνα-Όρος Μαίναλο-Χιονοδρομικό Κέντρο-Αλωνίσταινα
  4. Νυμφασία-Λεβίδι
  5. Ελάτη-Στεμνίτσα
  6. Ελληνικό-Λούσιος ποταμός-Αρχαία Γόρτυνα
  7. Καρύταινα: Το Τολέδο της Ελλάδας!
  8. Όρος Σαϊτάς
  9. Βυζαντινός ναός Παναγίας Λεβιδίου και Αρχαιολογικός Χώρος Ορχομενού
  10. Ναός Αγίας Φωτεινής Μαντινείας
  11. Και μετά ήρθε ο "Λέανδρος"!
  12. Βλαχέρνα-Κάστρο Μπεζενίκου-Παναγία Καταφυγιώτισσα-Μονή Αγίας Ελεούσας-Όρος Καστανιά-Μονή Παναγίας της Βλαχέρνας.
  13. Σαν σήμερα η μάχη στο Λεβίδι, 14 Απριλίου 1821.
  14. Μαγούλιανα: Ο εξώστης της Αρκαδίας ή μήπως ολόκληρης της Πελοποννήσου;
  15. Βαλτεσινίκο: Ο τόπος με τα πολλά νερά!
  16. Μονή Αγίου Νικολάου Βαλτεσινίκου και Μυγδαλιά
  17. Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Μαντινείας
  18. Κοντοβάζαινα: Το κεφαλοχώρι με τα πολλά νερά και τα όμορφα πλατάνια
  19. Δήμητρα-Μουριά-Τεχνητή Λίμνη Λάδωνα-Λάδωνας ποταμός
  20. Λάστα: Το χωριό με μόνιμο αριθμό κατοίκων όσα τα δάχτυλα του ενός χεριού!
  21. Λαγκάδια: Το "κρεμαστό" χωριό με την πέτρινη ομορφιά!
  22. Λίμνη Τάκα
  23. Τεγέα: Αλέα-Αρχαιολογικό Μουσείο-Ναός Αλέας Αθηνάς-Αρχαιολογικό Πάρκο-Στάδιο
  24. Βούρβουρα: Το σιωπηλό χωριό με την παρθένα φύση
  25. Δάρα: Η Χώρα των Νάσων (Νησιών)
  26. Το Δάρα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας
  27. Το Δάρα μετά την Απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό
  28. Δάρα: Έθιμα και παραδόσεις
  29. Δάρα: Η μετάβαση από Δήμο σε Κοινότητα και η μετανάστευση
  30. Το Δάρα και ο Πόλεμος του 1940
  31. Το Δάρα και ο Εμφύλιος Πόλεμος
  32. Το Δάρα μετά τον Εμφύλιο και στα χρόνια της Δικτατορίας
  33. Το Δάρα και ο ζωοδότης κάμπος του
  34. Το Δάρα και το νερό
  35. Το μικρό Δάρα της Αυστραλίας
  36. Το Δάρα και το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού
  37. Το Δάρα ζει στους ρυθμούς του Αστέρα Ραχούλας
  38. Κανδήλα-Ιερά Μονή Παναγίας της Κανδήλας-Πηγή Σίντζι
  39. Λίμνη-Χωτούσα-Αρχαιολογικός Χώρος Καφυών
  40. Λιμποβίσι-Αρκουδόρεμα-Χρυσοβίτσι: Στα λημέρια του Κολοκοτρώνη
  41. Πιάνα: Η κατοικία του Θεού Πάνα
  42. Ζάτουνα: Το χωριό πέρα από το ποτάμι
  43. Ζυγοβίστι: Το χωριό όπου η ιστορία δεν ξαπόστασε ακόμα-Ο τόπος των Αθανάτων
  44. Κάψια-Σπήλαιο Κάψια-Πηγή του Πανός-Μηλιά-Ιερό Ιππίου Ποσειδώνος
  45. Μονή Αιμυαλών
  46. Βαλτεσινίκο-Μονή Αγίου Νικολάου-Μονή Φιλοσόφου-Ζάτουνα

Το Δάρα ζει στους ρυθμούς του Αστέρα Ραχούλας

Μεγάλες δόξες γνώρισε το Δάρα τις χρονιές 2016 και 2017 όταν ολόκληρο το χωριό και ο κάμπος του αποτέλεσαν το ζωντανό σκηνικό της πολύ επιτυχημένης σειράς του Alpha "Αστέρας Ραχούλας".

Δυο χωριά που τα χωρίζει αβυσσαλέο μίσος από τα βάθη του παρελθόντος. Δυο ποδοσφαιρικές ομάδες και ένα έπαθλο! Η Ραχούλα (Δάρα) ένα χωριό με ιστορία, χωρίς λεφτά, αλλά με μια ομάδα με ψυχή. Το Παραδείσι (Λεβίδι) ένα χωριό που έχει λεφτά…τελεία.

Αστέρας Ραχούλας (21).jpg


Στη μια μεριά του γηπέδου ο Αστέρας. Η ιστορική επαρχιακή ομάδα της Ραχούλας (Δάρα) με Πρόεδρο και εμψυχωτή τον τσιγκούνη Μπάμπη Καραγκούνη (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) η οποία χωρίς παπούτσια και μπάλες δέχεται τις ήττες με την όποια αξιοπρέπεια της έχει απομείνει. Φέτος, όμως, τα ψέματα τελειώνουν. Φέτος υπάρχει σαν έπαθλο ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που όποιος το κερδίσει, σώζεται!

Αστέρας Ραχούλας (5).jpg


Από την άλλη μεριά το αδίστακτο Παραδείσι (Λεβίδι) και η ομάδα του “Κεραυνός” με επικεφαλής τον φθονερό Ανέστη Σκυρογιάννη (Δάνης Κατρανίδης) και την αιμοβόρα γυναίκα του, τη Γιώτα (Υρώ Μανέ) που χρησιμοποιούν όλα τα νόμιμα και παράνομα μέσα για να εξαφανίσουν οριστικά τη Ραχούλα και να κερδίσουν αυτοί το γήπεδο! Επιπλέον η Γιώτα είναι η πρώην σύζυγος του Μπάμπη Καραγκούνη, του Προέδρου της Ραχούλας, γεγονός που θέλει να διαγράψει από τη ζωή της.

Αστέρας Ραχούλας (2).jpg


Οι κάτοικοι της Ραχούλας συσκέπτονται και αποφαίνονται ότι “αν δε φας θεριό, δε θεριεύεις”. Ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει είναι ο Άρης Ζαγορίτης (Αντώνης Καρυστινός). Ένας πρώην προπονητής της Α’ Εθνικής με αρχές που δεν τις προδίδει ποτέ και καμιά φορά τις εκφράζει με… μπουνιές. Θα τον πείσουν να επιστρέψει στο χωριό για να τους βοηθήσει ή μήπως τελικά ο έρωτας θα το πετύχει;

Αστέρας Ραχούλας (4).jpg


Ο Άρης Ζαγορίτης μετά από δύο χρόνια προπονητικής απραξίας έχει πιάσει πάτο. Ο Αστέρας Ραχούλας, η ομάδα του χωριού του, βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από τον ίδιο και τον χρειάζεται. Ο Άρης όμως έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του. Προκηρύσσεται διαγωνισμός του ΕΣΠΑ και η φτωχή Ραχούλα συμμετέχει με σκοπό να αποκτήσει ένα γήπεδο κόσμημα. Για να πετύχει το “πολυπόθητο” γήπεδο όμως, θα πρέπει να ξεπεράσει το μισητό Παραδείσι στη βαθμολογία την τρέχουσα σεζόν. Μόνο ο Άρης μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Με δολοπλοκία θα τον φέρουν άρον-άρον στη Ραχούλα. Εκεί τον καλεί το παρελθόν του και μια ομάδα όλεθρος.

Αστέρας Ραχούλας (6).jpg


Ο Αστέρας Ραχούλας ήταν η έκπληξη της τηλεοπτικής χρονιάς 2016, ίσως η καλύτερη σειρά των τελευταίων δέκα χρόνων, επειδή ποτέ πριν καμία σειρά δεν είχε ασχοληθεί με τη μπάλα, και ειδικά στα χωριά, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και επειδή σ΄αυτή τη χώρα οι ίντριγκες και το ποδόσφαιρο αποτελούν αγαπημένα σπορ, η σειρά ήταν ένας καθρέφτης μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας μας. Μιας μερίδας αυτής της κοινωνίας, είτε της πόλης, είτε του χωριού, που θεωρεί ύψιστο θέμα το να ανέβει η ομάδα που αγαπά κατηγορία και να κερδίσει στο στοίχημα.

Η σειρά είναι ένα ατελείωτο πάρε δώσε ατάκας. Το καστ απαρτίζουν, ο ταβερνιάρης του χωριού, ο κτηνίατρος, ο βενζινάς, ο παπάς της ενορίας και άλλοι πολλοί. Ο Πρόεδρος της ομάδας είναι και Δήμαρχος του χωριού (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) καθώς και ιδιοκτήτης της τοπικής αλλά εξελισσόμενης επιχείρησης “Λουκάνικα Καραγκούνης”, πρώην της Γιώτας και πατέρας της Σαββούλας (θα τη γνωρίσουμε παρακάτω).

Αστέρας Ραχούλας (3).jpg


Προπονητής της, όπως ήδη ελέχθη, είναι ο Άρης Ζαγορίτης (Αντώνης Καρυστινός), πρώην αστέρι της Σούπερ Λίγκ που αναδείχθηκε από την ομάδα του Πανιωνίου, τον κυνηγά μέχρι και σήμερα ο εφιάλτης ενός χαμένου πέναλτι με τον ΠΑΟΚ, και μετά από μια σύντομη καριέρα στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής ως προπονητής, επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του τη Ραχούλα, αηδιασμένος από τη βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οικονομική διευθύντρια της ομάδας είναι η Μαργαρίτα (Παναγιώτα Βλαντή), η οποία καταφέρνει να είναι σέξι και ποθητή, ως ιδιοκτήτρια του ξενώνα της Ραχούλας και αποτελεί το ερωτικό παρελθόν του προπονητή Άρη Ζαγορίτη. Ο μοναδικός ξενώνας του Δάρα είναι το "Αρχοντικό Κορδοπάτη" ο οποίος μετατράπηκε σε σκηνικό της σειράς.

Αστέρας Ραχούλας (6).jpg



Αστέρας Ραχούλας (5).jpg


Αντίπαλος της Ραχούλας είναι ο Δήμαρχος του διπλανού χωριού, Ανέστης με τη σύζυγό του Γιώτα. Ο Ανέστης Σκυρογιάννης είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας, του Κεραυνού Παραδεισίου, του αντίπαλου δέους της Ραχούλας. Μεταξύ των ομάδων επικρατεί το μίσος, και τα σκληρά ντέρμπι, όπου συνήθως η Ραχούλα τρώει 3 μπαλάκια με το καλησπέρα.

Αστέρας Ραχούλας (14).jpg


Ακόμα μια εξέχουσα συμμετοχή στον Αστέρα Ραχούλας ήταν αυτή της πολύ καταξιωμένης ηθοποιού Μέλπως Ζαρόκωστα, η οποία υποδύθηκε τον ρόλο της Μπιρμπίλως, ένα ανυπότακτο όν, σπάνιο για την εποχή, όπου όλοι είναι υποταγμένοι στο χρήμα, στη δόξα και στην προβολή. -"Μου άρεσε τόσο ο ρόλος, που σκέφτηκα να τον κάνω έστω και τζάμπα", είχε πει η Μέλπω Ζαρόκωστα σε κάποια συνέντευξή της στο gossip-tv.gr. Και συνέχισε: -"Από τα πρώτα επεισόδια κατάλαβα την εξέλιξη του ρόλου και συμφωνώ απόλυτα με τον χαρακτήρα αυτής της γυναίκας. Οι ωραίοι ρόλοι είναι οι Μπιρμπίλες της ζωής".

Αστέρας Ραχούλας (15).jpg


Μέχρι τώρα ανέφερα τα πολύ γνωστά ονόματα που συνθέτουν το ρόστερ του σίριαλ αυτού. Άνθρωποι με πολλά χρόνια καριέρας στην τηλεόραση και το θέατρο που όλοι γνωρίζουμε. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί, δεν είναι ίσως τόσο γνωστοί. Για αρκετούς είναι η πρώτη τους τηλεοπτική δουλειά, αλλά αυτό είναι και το πραγματικά ωραίο της υπόθεσης.

Ο παπά-Αργύρης (Γιώργος Γάλλος) είναι η αποκάλυψη του σίριαλ. Είναι ο παπάς που θα θέλαμε όλοι στην ενορία μας. Πίνει τσίπουρα, παίζει μπάλα, ασχολείται με το στοίχημα και κάνει τη λειτουργία στον Αη-Δημήτρη της Ραχούλας, δηλαδή την εκκλησία του Δάρα. Εκπληκτική ερμηνεία από έναν ηθοποιό με αστείρευτο ταλέντο και βραβευμένο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το βραβείο β΄ανδρικού ρόλου.

Αστέρας Ραχούλας (8).jpg



Αστέρας Ραχούλας (18).jpg


Ο Τατούης (Ηλίας Μουλάς) είναι ο γιος του ταβερνιάρη, ή το ζαβό, όπως τον αποκαλεί η ίδια του η μάνα. Κρυφό ταλέντο στη μπάλα και καρδιοκατακτητής κάθε παντρεμένης του χωριού. Προς τα τελευταία επεισόδια μετέτρεψε το καφενείο-ταβέρνα των γονιών σε στριπτιζάδικο. Ε...ρε γλέντια στο Δάρα!!

Αστέρας Ραχούλας (17).jpg



Αστέρας Ραχούλας (10).jpg


Ο Ζλάταν (Μιχάλης Αβρατόγλου) κανονικά ονομάζεται Θανάσης, αλλά όλοι τον φωνάζουν Ζλάταν επειδή το ταλέντο του στη μπάλα αγγίζει αυτό του Ιμπραχίμοβιτς (Ibrahimović). Κόφτης της Ραχούλας, κωδωνοκρούστης της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου και βενζινάς. Εξαιτίας μιας κλωτσιάς που δέχτηκε σε αγώνα έχασε το 50% της ενεργητικότητας των σπερματοζωαρίων του και είναι το μαράζι του μεγάλο.

Αστέρας Ραχούλας (9).jpg


Η Σαββούλα (Δανάη Λουκάκη) είναι η κακιά του χωριού και του σίριαλ. Είναι η σπαστική και κακιασμένη γειτόνισσα που ίσως όλοι είχαμε κάποτε δίπλα μας. Ίσως είναι πιο κακιά και από τη Γιώτα, γυναίκα του Σκυρογιάννη του ιδιοκτήτη του Κεραυνού, αλλά η κακία της έχει βάση αφού είναι κόρη της από τον γάμο της με τον Πρόεδρο της Ραχούλας Μπάμπη Καραγκούνη. Θέλει τον Αγγελή (ποδοσφαιριστή της Ραχούλας) σαν κολασμένη και είναι ικανή να κάνει οτιδήποτε για να τον αποκτήσει. Τη θέλει σαν τρελός ο Καπερώνης, (θα τα πω για του λόγου του στη συνέχεια) αλλά εκείνη έχει μάτια μόνο για τον Αγγελή, ο οποίος είναι και υπάλληλός της στην εταιρεία “Λουκάνικα Καραγκούνης”.

Αστέρας Ραχούλας (13).jpg

Η Σαββούλα στην επιχείρηση με τα λουκάνικα. Αυτό πρέπει να είναι το κρεοπωλείο στο Λεβίδι γιατί στο Δάρα δεν υπάρχει τέτοιο μαγαζί.

Αστέρας Ραχούλας (1).jpg

Ο Αγγελής και η Σαββούλα στην πλατεία του Δάρα

Αστέρας Ραχούλας (11).jpg


Ο Καπερώνης (Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης) είναι το πιστό σκυλί της Γιώτας και του Ανέστη Σκυρογιάννη και στόπερ του Κεραυνού Παραδεισίου. Ανορθόγραφος σε σημείο που δεν πετυχαίνει ούτε τα άλφα και διώκτης του Αγγελή, του σέντερ φορ της Ραχούλας, καθώς ο τελευταίος του χρωστάει λεφτά, αλλά και γιατί γουστάρει τρελά τη Σαββούλα, η οποία έχει μάτια μόνο για τον Αγγελή.

Αστέρας Ραχούλας (12).jpg


Ο κτηνίατρος Στρατής (Λεωνίδας Μαράκης) εκτελεί και χρέη κανονικού γιατρού, αφού δεν υπάρχει γιατρός στη Ραχούλα, και φυσικά όποιος αρρωσταίνει προτιμά να πεθάνει από το να πάει στον γιατρό στο Παραδείσι. Αμυντικός βράχος του Αστέρα Ραχούλας.

Αστέρας Ραχούλας (22).jpg


Ο Τσότρας (Σπύρος Τσεκούρας) είναι ο ταβερνιάρης του χωριού, πατέρας του Τατούη και στόπερ της Ραχούλας. Υποχείριο της γυναίκας του Τασίας. Από τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας. Το ένα από τα τρία καφενεία του Δάρα έχει μετατραπεί σε σκηνικό της σειράς.

Αστέρας Ραχούλας (7).jpg


Η σειρά είχε και "τρανταχτά" ονόματα ως γκεστ εμφανίσεις. Ο Γιώργος Μαυρίδης, σε ρόλο έκπληξη, φορά τη φανέλα του Κεραυνού, του μεγάλου αντιπάλου του Αστέρα Ραχούλας και μπαίνει στο γήπεδο. Η Γιώτα είναι αυτή που παίρνει την πρωτοβουλία να προσθέσει στο ρόστερ του "Κεραυνού" έναν παίκτη… "εργαλείο", τον Γιωργάκη Δρεπανίδη (Γιώργος Μαυρίδης).

Αστέρας Ραχούλας (16).jpg



Αστέρας Ραχούλας (20).jpg


Σε ρόλο έκπληξη μπαίνει στο cast του Αστέρα Ραχούλας ο Κώστας Φραγκολιάς, με το όνομα Αλέκος Γάτος, και πολιορκεί την Παναγιώτα Βλαντή, την οικονομική διευθύντριά του.

Αστέρας Ραχούλας (19).jpg


Ο Σταμάτης Γαρδέλης ήταν θετικός σε πρόταση που του έκανε η παραγωγή, ώστε να μπει στη σειρά και να “παίξει μπάλα” σε έναν ρόλο έκπληξη! Έτσι, ο γνωστός ηθοποιός έρχεται σε ρόλο διαιτητή να σφυρίξει την έναρξη ενός νέου ματς! Πιο συγκεκριμένα, θα εμφανιστεί σε 2 επεισόδια υποδυόμενος τον διαιτητή Καλαμήτση ο οποίος πηγαίνει στη Ραχούλα για να εκτελέσει τα "χρέη" του σε έναν νέο αγώνα. Μάλιστα, σύμφωνα με το σενάριο, αυτή η πληροφορία φτάνει στα αφτιά της Γιώτας, η οποία φροντίζει να του κάνει τη ζωή κόλαση και παράλληλα να δημιουργήσει νέα προβλήματα στην ομάδα.

Αστέρας Ραχούλας (1).jpg


Και οι εκπλήξεις των συμμετεχόντων στη σειρά δε σταματούν με τους προαναφερθέντες γκεστ. Ο απολαυστικός Σωτήρης Γεωργούντζος εξετέλεσε χρέη ηθοποιού στην ιδιαίτερα επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά. Πρόκειται για έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς εκφωνητές αγώνων. Γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από τις μεταδόσεις των αγώνων της Καλαμάτας, της οποίας αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή. Αυτή τη φορά όμως, ο άνθρωπος που έκανε... μόδα τη “μαύρη θύελλα” ανά την ελληνική τηλεόραση, έλαβε μέρος σε έναν μάλλον ασυνήθιστο ρόλο για τον ίδιο, μεταδίδοντας έναν αγώνα του σίριαλ.

Με όλους αυτούς τους ηθοποιούς η σειρά "Αστέρας Ραχούλας" κατάφερε κάτι που δε συναντάμε συχνά σε τηλεοπτικές σειρές. Πέτυχε με έναν μαγικό τρόπο το σουρεαλιστικό να το κάνει εντελώς ρεαλιστικό. Στους χαρακτήρες, στο χιούμορ, στην εξέλιξη της ιστορίας, πάντα η υπερβολή ερχόταν με απλές και προσεκτικές δόσεις και διανθιζόταν με καθημερινές καταστάσεις που συμβαίνουν σε όλους μας. Στην ουσία δεν ήταν αποκλειστικά μια ποδοσφαιρική σειρά. Η δουλειά που έκαναν οι σεναριογράφοι, στην κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και σε ό,τι αφορούσε στο ποδόσφαιρο, την ανέβασε πολλά επίπεδα. Οι ατάκες και το χιούμορ εκστομίζονταν τόσο φυσικά και αβίαστα που σε συμπαρέσυραν και σε τοποθετούσαν μέσα στο καφενείο ή στους δρόμους του χωριού ή στο γήπεδο. Άφηνες τη θέση του τηλεθεατή και συμμετείχες στο σίριαλ, ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, οι οποίοι φέρονταν τόσο απλά και φυσικά, σαν όντως να ήταν οι κάτοικοι του Δάρα ή του Λεβιδίου.

Μερικές εικόνες από τα γυρίσματα στο Δάρα:

Αστέρας Ραχούλας (2).jpg



Αστέρας Ραχούλας (3).jpg



Αστέρας Ραχούλας (4).jpg


Περιττό να πω με πόσο ενθουσιασμό και χαρά αγκάλιασαν οι Δαραίοι τη σειρά, αφού τα καφενεία, τα σπίτια, ο ξενώνας, ο κάμπος και φυσικά η πλατεία και οι δρόμοι του χωριού αποτέλεσαν το σκηνικό των γυρισμάτων. Το χωριό εκείνη την περίοδο ζωντάνεψε, αναστήθηκε ίσως θα ήταν η καταλληλότερη λέξη. Βγήκε από τον λήθαργο και τη μονοτονία, πλημμύρισε με κόσμο και φυσικά πολλοί κάτοικοι έλαβαν μέρος στη σειρά ως κομπάρσοι. Δυστυχώς όμως η δημοφιλής σειρά έκλεισε τον κύκλο της νωρίς και αποχαιρέτησε όλο τον κόσμο. Οι συντελεστές δεν πήραν το πράσινο φως για τη συνέχισή της την επόμενη σεζόν και έτσι ο Αστέρας Ραχούλας έριξε τίτλους τέλους. Μετέφερε το ποδόσφαιρο στη μικρή οθόνη, όπου συνδύασε μυθοπλαστικά στοιχεία με την πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο και αστείο. Εξάλλου αυτός ήταν ο στόχος της σειράς, να κάνει τον κόσμο να γελάσει και το πέτυχε.

Alpha tv
Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 24 Οκτωβρίου 2016
Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 26 Ιουνίου 2017
Κύκλοι επεισοδίων: 1
Αριθμός επεισοδίων: 28


Υ.Γ. Οι φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στο κείμενο δεν είναι προφανώς δικές μου, αλλά υπάρχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο.

 
Last edited:

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Για το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, να προσθέσω και γω ότι είναι εντυπωσιακή η δουλειά που έχει γίνει! Τόσο τα διάφορα δωμάτια, όσο και ο περιβάλλον χώρος.

Εάν είστε χαλαροί ως προς τον χρόνο σας, αξίζει να καθίσετε να δείτε την παρουσίαση-video στην αίθουσα του βυρσοδεψείου!
Επιπλέον μπορείς να καθίσεις και για καφεδάκι (....τουλάχιστον το 2018 που πήγαμε εμείς).
Εμείς τη μέρα εκείνη, βρεθήκαμε και σε εργαστήριο υπαίθριο, που κατά το μεσημέρι στήθηκε με τα παιδιά του χωριού, για να ζυμώσουν και τηγανίσουν πιτούλες (εεε και από μία ώρα που είχαμε υπολογίσει εκεί, μας πήρε 2 ώρες με το τσιμπούσι :xalara::haha:)

Αποτελεί ένα από τα 9 μουσεία σε όλη τη χώρα, που έχει αναλάβει και δημιουργήσει ο Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς .... ίσως και για αυτό είναι τόσο προσεγμένο !!!
Ας μου επιτραπεί μια παρένθεση:
Εξαιρετικά επίσης του Ομίλου (έχω επισκεφθεί), είναι και το Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα (!!), όπως επίσης και το Μουσείο Ελιάς στην Σπάρτη (....όχι σαν το δικό μας μικρό Μουσείο Ελιάς στην Πύλαρο, που ανήκει στο κράτος και τα τελευταία χρόνια είναι κλειστό και έχει ερημώσει....sorry για το off-topic αλλά το ξαναθυμήθηκα !!.. :mad::mad::icon_evil:)

(https://www.piop.gr/el/diktuo-mouseiwn.aspx)
 

damasta

Member
Μηνύματα
192
Likes
393
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
μου ξυπνάς θύμισες και επιθυμίες.
Σε ηλικία 13-14 χρόνων 'εχω διανυκτερεύσει στο μοναστήρι Τιμίου Προδρόμου.
Ενήλικη πια μαζί με την δική μου οικογένεια πια, πεζοπορήσαμε το νότιο κομμάτι του φαραγγιού. Αυτό που ξεκινά από την Αρχαία Γόρτυνα έως το μοναστήρι.
Διακαής πόθος να περπατήσω μέχρι την μονή Φιλοσόφου.
Η φύση είναι απίστευτη σε αυτά τα μέρη.

Τι όμορφα που γράφεις και παρουσιάζεις τα μέρη που επισκέπτεσαι!!!!!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Εκπληκτικό οδοιπορικό και για μια ακόμη φορά πολύ ζωντανές εικόνες!
Μας κάνεις να θέλουμε να δούμε αυτά τα μέρη μια ώρα αρχύτερα. ;)
Όχι τίποτ' αλλο, είναι και δύσκολο να φτάσεις ως εκεί απ' το βορρά, όμως μια εκδρομή στην ορεινή Αρκαδία τη χρωστάω στον εαυτό μου.
Να εισαι καλά να μας ταξιδεύεις.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Αγαπημένος προορισμός για μικρές μονοήμερες ή διήμερες αποδράσεις η ορεινή Αρκαδία.
Ο τρόπος που εξιστορείς και οι καλλιτεχνικές φωτογραφίες σου δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τον καλύτερο ταξιδιωτικό οδηγό για να μην φανεί υπερβολή να αναφέρω ότι είναι μακράν καλύτερος!
Σε ευχαριστώ που μοιράζεσαι τόσο όμορφα και απλόχερα τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες!Συνέχισε έτσι!
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.213
Likes
25.773
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμμετοχή και τα υπέροχα σχόλια. Θα υπάρξει συνέχεια στο ταξίδι. Δώστε μου λίγο χρόνο για ανασύνταξη. Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι καθ' οδόν προς Αθήνα.

Επανέρχομαι λίαν συντόμως. Καλό δρόμο σε όσους ταξιδεύουν.
 

Stavros1986

Member
Μηνύματα
39
Likes
265
Επόμενο Ταξίδι
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Έδωσες έμπνευση για την επόμενη εξόρμηση! Καλούς δρόμους να ' χεις και να κάνεις πάντα τέτοια όμορφα ταξίδια.
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.213
Likes
25.773
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Η περιγραφή του οδικού ταξιδιού μας στην Αρκαδία από αλλού ξεκίνησε και αλλού θα αφηγηθεί και θα τελειώσει. Ξεκίνησε λοιπόν σαν “Ζωντανή Ταξιδιωτική Ανταπόκριση” με τον τίτλο: “Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία”, αλλά τελικά θα αναπτυχθεί σαν “Ταξιδιωτική Ιστορία” με τίτλο: “Iδέες για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου στην Αρκαδία”.

Το σχόλιο της @malysa ήταν η σπίθα που άναψε και γιγάντωσε τη φωτιά μέσα μου, η οποία ζέστανε το ταξιδιωτικό, συγγραφικό μου μεράκι και έτσι σκέφτηκα να μοιραστώ, μέσω αυτής πλέον της Ιστορίας, περισσότερες λεπτομέρειες, για αυτό το ταξίδι και ειδικότερα να αναπτύξω και να περιγράψω, όλα όσα είδαμε και μάθαμε στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας. Θα ήταν κρίμα να μείνει στην αφάνεια, όλη αυτή η γνώση που προσφέρει το Μουσείο, για αυτές τις σημαντικές επαγγελματικές δραστηριότητες, που έγραψαν ιστορία και στιγμάτισαν μια ολόκληρη περιοχή, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων αιώνων.

Το τελευταίο διάστημα θέλοντας να απαλύνω την ταξιδιωτική στέρηση που βιώνω, λόγω του ιού, έχω κάνει τρία απανωτά ταξίδια στην Πελοπόννησο. Έχω την τύχη να είμαι κάτοχος ενός σπιτιού, στο χωριό Δάρα Αρκαδίας και δεν εννοώ το παλιό, πέτρινο σπίτι του προπάππου μου, που έχω ανεβάσει στο post #2519 του Live from.

IMG_20200919_142625.jpg


Tο σπίτι στο οποίο αναφέρομαι βρίσκεται 2 χιλιόμετρα πριν το χωριό και είναι χτισμένο στα κτήματα του Δαρέϊκου κάμπου. Είναι δηλαδή στην κυριολεξία, “το μικρό σπίτι στο λιβάδι”, αφού δεν έχει κανένα άλλο κτίσμα στην περιοχή, παρά μόνο λιβάδια, κτήματα με μηλιές και ροδακινιές και ένα μικρό ποτάμι, σε απόσταση το πολύ 300-400 μέτρων από το σπίτι. Θεωρώ τον εαυτό μου απίστευτα καλότυχο, που η οικογένειά μου έφτιαξε αυτό το σπίτι, το οποίο αποτελεί το μικρό μας “καταφύγιο”, όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε σύντομες ή και παρατεταμένες αποδράσεις από την Αθήνα. Ό,τι και να γίνει, πάντα θα υπάρχει αυτός ο μικρός “Παράδεισος” στο Δάρα, για να μας υποδεχτεί και να μας αποφορτίσει από την πίεση της καθημερινότητας.

Στο πρώτο ταξίδι στις 17/9/2020 αρκέστηκα στο να ανεβάσω λίγες φωτογραφίες στο Live from.

Στο δεύτερο ταξίδι στις 3/10/2020 κάνοντας εξόρμηση σε πολύ όμορφα μέρη του νομού Αχαΐας ανέβασα στο Live from περισσότερες φωτογραφίες, γράφοντας και μερικές πληροφορίες, κάτω από κάθε φωτογραφία. Έχω ένα προτέρημα ή μειονέκτημα, όπως το πάρει ο καθένας. Πολλές φορές δεν αρκούμαι σε “ξερές” φωτογραφίες, αλλά θέλω να γράφω και λίγα λόγια, για το μέρος που επισκέπτομαι, ειδικά όταν το ταξίδι είναι οδικό, αλλάζοντας πολλά μέρη κατά τη διάρκειά του. Σε εκείνη την ανάρτηση από την Αχαΐα, η @katkats πάρα πολύ σωστά, μου θύμισε ότι υπάρχει το θέμα “Ζωντανές Ταξιδιωτικές Ανταποκρίσεις”, όπου θα μπορούσα να βάζω περισσότερες φωτογραφίες και να γράφω αναλυτικότερες πληροφορίες για το ταξίδι. Έτσι προέκυψε αυτή η mini ιστορία εδώ:

https://www.travelstories.gr/community/threads/Απόδραση-στην-Αχαΐα.64381/#post-814203
Στο τρίτο ταξίδι στις 10/10/2020 ακολούθησα την ίδια συνταγή, αποτυπώνοντας την πρώτη μέρα με μια εκτενή ανάρτηση στο θέμα “Ζωντανές Ταξιδιωτικές Ανταποκρίσεις”. Αυτή η διαδικασία μου πήρε πολλές ώρες για να γίνει. Ξεκίνησα στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα και τελείωσα στις 7:00-7:30 το πρωί, για να είμαι εντός του πνεύματος του topic. Θα μου ήταν πανεύκολο να ανεβάσω 15-20 φωτογραφίες και να γράψω μικρές λεζάντες κάτω από αυτές. Δεν μου αρέσουν όμως τα εύκολα. Προτιμώ τις πιο ολοκληρωμένες αναρτήσεις, με αναλυτικές πληροφορίες για τους τόπους που επισκέπτομαι, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον αναγνώστη, να έχει μια όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη εικόνα, για τους προορισμούς που περιγράφω.

Στη συνέχεια βλέποντας τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μελών, πρότεινα στην @katkats να μεταφέρει το θέμα στις “Ταξιδιωτικές Ιστορίες”, γιατί θεώρησα ότι σαν Ιστορία “σηκώνει” καλύτερες αναλύσεις και περισσότερες πληροφορίες, απ΄ ότι σαν “Ζωντανή Ανταπόκριση”. Πόσα παραπάνω πράγματα να προλάβεις να αναφέρεις σε μια ζωντανή ανταπόκριση, όταν μάλιστα, σχεδόν όλη τη μέρα ταξιδεύεις, αλλάζοντας χωριά και περιοχές?

Έτσι λοιπόν το θέμα θα εξελιχθεί σε κανονική Iστορία, ώστε να μπορούν να προστεθούν με άνεση χρόνου, περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, αλλά και επιπλέον προορισμοί από το προηγούμενο ταξίδι μου, στις 17/9/2020

Το ήδη αναρτημένο κεφάλαιο έχει επεξεργαστεί εκ νέου και έχει προστεθεί “άπειρο” νέο οπτικό και πληροφοριακό υλικό. Σας προτρέπω λοιπόν να το ξαναδιαβάσετε, διότι πλέον δεν έχει καμία σχέση με την αρχική αφήγηση, η οποία είχε κινηθεί σε λίγο πιο “αυστηρό” και πιο “διεκπεραιωτικό” στυλ, όπως άρμοζε άλλωστε σε μια ταξιδιωτική ανταπόκριση.

Ελπίζω να σας ικανοποιήσει αυτή η αλλαγή καθώς και η εξέλιξη της Ιστορίας και περιμένω σχόλια και εντυπώσεις.
 
Last edited:
Μηνύματα
50
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία!
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Αν δεν εχετε πάει να πάτε και στο χωριο κάψια και να επισκεφθείτε το ομώνυμο σπήλαιο, έχει πανέμορφους σταλαγμίτες και υπολλείματα ανθρώπινης ζωής, νομίζω το έχω ξανασχολιάσει ένας φίλοςμ έχει πατρικο στη κώμη οπότε έχω κάνει πολλες διανυκτερεύσεις στη περιοχη και έχει απιστευτα μέρη
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.605
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Πολύ χαρούμενη με κάνεις @Klair με την ιστορία σου γιατί κι εγώ το έχω ρίξει στο οδικό (όχι τόσο συχνά βέβαια γιατί από χρόνο πάσχουμε) και η Πελοπόννησος είναι η πρώτη σκέψη πάντα. Την Αρκαδία δε την ακούω χρόνια τώρα και ακόμα δεν την έχω επισκεφθεί. Οπότε ευχαριστώ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.274
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom