psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Φολέγανδρος
- Αντίπαρος
- Αντίπαρος ΙΙ
- Αμοργός
- Αμοργός ΙΙ
- Αμοργός ΙΙΙ
- Σίκινος
- Αστυπάλαια
- Αστυπάλαια ΙΙ
- Σέριφος
- Σχοινούσα - Μικρές Κυκλάδες
- Ηρακλειά - Μικρές Κυκλάδες
- Δονούσα - Μικρές Κυκλάδες
- Κίμωλος
- Ανάφη
- Σκύρος
- Χάλκη
- Λειψοί
- Λειψοί ΙΙ
- Λέρος
- Πάτμος
- Αγαθονήσι
- Τήλος
- Νίσυρος
- Σύμη
- Τέλενδος
- Κάλυμνος
- Ψέριμος
- Φούρνοι Κορσέων
- Παλαιό Τρίκερι Μαγνησίας
- Τριζόνια Φωκίδας
- Θηρασιά - Κυκλάδες
- Αρκιοί & Μάραθος Δωδεκανήσων
- Κάτω Κουφονήσι - Μικρές Κυκλάδες
- Αντι Επιλόγου
- Άγιος Ευστράτιος
- Καστελλόριζο (Μεγίστη)
- Φολέγανδρος ΙΙ
- Φούρνοι Κορσέων ΙΙ
- Θύμαινα Κορσέων
- Οινούσσες
- Ψαρά
- Κάσος
- Κάρπαθος
- Σαρία Δωδεκανήσου
- Αρκιοί
- Σαμοθράκη
- Κύθηρα (Τσιρίγο)
- Αντικύθηρα (Τσιριγότο)
- Ικαρία
- Ικαρία ΙΙ
- Γαύδος
- Μεγανήσι Ιονίου
- Αλόννησος
- Αμοργός ΙV
- Λέρος ΙV
- Λειψοί ΙΙΙ
- Παξοί
Bonus: Παλαιό Τρίκερι Μαγνησίας
Επίσκεψη : Αύγουστος 2009
Διάρκεια: 3 ώρες
Ένα νησάκι σχεδόν άγνωστο.
Ένα νησάκι στην αγκαλιά του Παγασητικού
Ένα νησάκι για το οποίο τα μόνα που ήξερα είναι ότι αποτελούσε τόπο εξορίας γυναικών, διωκόμενων για τα αριστερά τους φρονήματα μεταξύ 1948 – 1953. Γυναίκες σύμβολα, οι οποίες προσέφεραν τα μέγιστα στο νησί και μνημονεύονται έως σήμερα!
Βρεθήκαμε εκεί στα πλαίσια ενός ιστιοπλοϊκού τριημέρου που συμμετείχαμε, το οποίο συμπεριλάμβανε και στάση στο Παλιό Τρίκερι κατά την επιστροφή μας στο λιμάνι του Βόλου για φαγητό.
Απ’ ότι μάθαμε βέβαια αποτελεί γαστρονομικό προορισμό, καθώς πέρα από τους λίγους επισκέπτες που επιζητούν την απόλυτη χαλάρωση και τις διακοπές, οι περισσότεροι ήταν διερχόμενοι γι αυτό το λόγο. Πάντως, το μοναστήρι του νησιού διαθέτει και δωμάτια προς φιλοξενία.
Το κακό είναι ότι στη συγκεκριμένη εκδρομή δε το είχα πάρει πάρα πολύ ζεστά το ζήτημα της φωτογραφίας, κάτι που γενικότερα ξύπνησε μέσα μου κάποια χρόνια αργότερα, γι αυτό και βλέπετε τις όποιες λίγες έχω στη διάθεση μου από το μικρό και ιδιαίτερο αυτό νησί:
Πέρα από μια σύντομη βόλτα:
Κι ένα εξαιρετικό φαγητό, συγκεκριμένα καραβιδομακαρονάδα:
δεν είχαμε και πολύ χρόνο στη διάθεση μας δυστυχώς για κάτι περαιτέρω, πέρα από ομαδικές φωτογραφίες λόγω τέλους του τριημέρου.
Ένα μέρος αρκετά δυσπρόσιτο που δε ξέρω πότε και αν θα καταφέρω να ξαναδώ (κάτι που θα ήθελα πολύ) για το οποίο χρειάζονται πάνω από δύο ώρες επίπονης οδήγησης από το Βόλο, αφήνοντας το αμάξι στον Αλογοπόρο και περνώντας απέναντι με καΐκι.
Μια εκδρομή σε ένα μέρος ιστορικό που αξίζει πραγματικά να κάνετε!
Επίσκεψη : Αύγουστος 2009
Διάρκεια: 3 ώρες
Ένα νησάκι σχεδόν άγνωστο.
Ένα νησάκι στην αγκαλιά του Παγασητικού
Ένα νησάκι για το οποίο τα μόνα που ήξερα είναι ότι αποτελούσε τόπο εξορίας γυναικών, διωκόμενων για τα αριστερά τους φρονήματα μεταξύ 1948 – 1953. Γυναίκες σύμβολα, οι οποίες προσέφεραν τα μέγιστα στο νησί και μνημονεύονται έως σήμερα!

Βρεθήκαμε εκεί στα πλαίσια ενός ιστιοπλοϊκού τριημέρου που συμμετείχαμε, το οποίο συμπεριλάμβανε και στάση στο Παλιό Τρίκερι κατά την επιστροφή μας στο λιμάνι του Βόλου για φαγητό.

Απ’ ότι μάθαμε βέβαια αποτελεί γαστρονομικό προορισμό, καθώς πέρα από τους λίγους επισκέπτες που επιζητούν την απόλυτη χαλάρωση και τις διακοπές, οι περισσότεροι ήταν διερχόμενοι γι αυτό το λόγο. Πάντως, το μοναστήρι του νησιού διαθέτει και δωμάτια προς φιλοξενία.
Το κακό είναι ότι στη συγκεκριμένη εκδρομή δε το είχα πάρει πάρα πολύ ζεστά το ζήτημα της φωτογραφίας, κάτι που γενικότερα ξύπνησε μέσα μου κάποια χρόνια αργότερα, γι αυτό και βλέπετε τις όποιες λίγες έχω στη διάθεση μου από το μικρό και ιδιαίτερο αυτό νησί:

Πέρα από μια σύντομη βόλτα:

Κι ένα εξαιρετικό φαγητό, συγκεκριμένα καραβιδομακαρονάδα:

δεν είχαμε και πολύ χρόνο στη διάθεση μας δυστυχώς για κάτι περαιτέρω, πέρα από ομαδικές φωτογραφίες λόγω τέλους του τριημέρου.

Ένα μέρος αρκετά δυσπρόσιτο που δε ξέρω πότε και αν θα καταφέρω να ξαναδώ (κάτι που θα ήθελα πολύ) για το οποίο χρειάζονται πάνω από δύο ώρες επίπονης οδήγησης από το Βόλο, αφήνοντας το αμάξι στον Αλογοπόρο και περνώντας απέναντι με καΐκι.
Μια εκδρομή σε ένα μέρος ιστορικό που αξίζει πραγματικά να κάνετε!

Last edited: